jansen en van der zee | vacatures in marketing intelligence en procurement intelligence jansen en van der zee | vacatures in marketing intelligence en procurement intelligence

opleiding:
marketing intelligence toolbox

datum: op aanvraag

       Tell a Friend


waarom

Data is voor organisaties van steeds groter belang. Grote hoeveelheden data die hen kunnen helpen klantgerichter te acteren. Nog nooit was het genereren, analyseren en interpreteren van data zo belangrijk voor een effectieve benadering van (potentiële) klanten als op dit moment. Zowel binnen de organisatie als daarbuiten is er namelijk steeds meer data beschikbaar welke vertaald kan worden naar bruikbare informatie.

Om al deze data te kunnen vertalen naar bruikbare informatie, heb je specifieke kennis én vaardigheden nodig.

jansen en van der zee biedt deze Marketing Intelligence opleidingen aan voor een ieder die wilt investeren in een inhoudelijke verdiepingsslag op gebied van direct toepasbare datamining technieken.


voor wie

De Marketing intelligence toolbox bestaat uit verschillende opleidingen welke zijn bedoeld voor marketing intelligence analisten, database marketeers, data analisten, (analytische) campagne managers, listmanagers, marktonderzoekers, business analisten, marketing analisten en business controllers. Door het volgen van de opleidingen van de Marketing intelligence toolbox ben je als starter in dit vakgebied sneller inzetbaar door de specifieke ervaring welke je op doet. In korte tijd worden basisvaardigheden opgedaan. Daarnaast worden specialistische analysetechnieken behandeld. Deze analysetechnieken zijn ook uitermate geschikt voor ervaren analisten.programma

Alle opleidingen kunnen als losse modules worden afgenomen. Het is echter ook mogelijk om alle modules als een traject af te nemen, de zgn Marketing Intelligence Toolbox:

Basis SQL opleiding | 3 dagen | op aanvraag
In drie dagen leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om data te prepareren voor een analyse. Deze training bevat het maken van selecties, het koppelen van verschillende tabellen en het transformeren van de data in de gewenste vorm. Tijdens deze training wordt gewerkt met echte data. Het is daarnaast mogelijk om de opleiding in-house te doen op de eigen database. Meer informatie omtrent de Basis SQL Opleiding.

Factor analyse | 1 dag | op aanvraag
In een database zijn veel velden te vinden die een grote samenhang met elkaar vertonen. Met factor analyse vat je een veelvoud aan variabelen samen in een overzichtelijk aantal factoren. Zo kun je bijvoorbeeld onderzoeken in hoeverre klanten aankopen doen in meerdere productgroepen. Deze productgroepen kunnen vervolgens gebruikt worden voor specifieke thema nieuwsbrieven die beter inspelen op de wensen van de klant.

Cluster analyse | 1 dag | op aanvraag
Om een markt effectief te benaderen is het noodzakelijk om segmentatie toe te passen. Je wilt de markt onderverdelen in segmenten die je vervolgens met een gerichte marketing aanpak benadert. Met cluster analyse heb je een krachtige tool om een effectieve segmentatie vorm te geven.

Discriminant analyse | 1 dag | op aanvraag
Met discriminant analyse kun je nieuwe klanten effectief indelen in bestaande segmenten. Zo kun je vroegtijdig een effectief marketingbeleid hanteren voor klanten die je nog moet leren kennen. Daarnaast is het mogelijk om gericht op zoek te gaan naar nieuwe klanten die een hoge waarde vertegenwoordigen.

Predictive modelling | 2 dagen | op aanvraag
In twee dagen leer je voorspelmodellen te maken. Met deze modellen kun je bijvoorbeeld de respons van de marketing campagnes voorspellen en vergroten. Verschillende predictive modelling technieken zoals decision tree, lineaire regressie en logistische regressie zijn in de training opgenomen.

Al onze opleidingen worden gegeven door ervaren marketing intelligence specialisten. Door hun kennis en ervaring zal deze training behoorlijk praktijkgericht zijn zodat men het geleerde direct toe kan passen in de werkzaamheden.

Voor het volgen van deze opleiding dient de deelnemer te beschikken over een eigen laptop.


kosten

Deelname aan de gehele leergang kost € 3960,-. Kosten per module zijn € 495,- per dag. Deze prijzen zijn per persoon en exclusief 21% btw.